Contact About Disclaimer FAQ Updates Sitemap Inhoud Home
Wetenschap Legendes Archeologie Religie Societies Fraude Conclusies Artikelen Resources Media Forum Blog

De basis

Genesis

Genesis

Genesis betekend kreatie of begin. Het begin van alle ellende zal later blijken. De eerste boeken van Genesis zijn geschreven door Joodse bijbel geleerden en schrijvers tijdens hun ballingschap in Babylon toen alle geleerden, schrijvers en mensen die wat konden mee werden genomen in duizend tallen en mensen die men niet kon gebruiken werden alleen achtergelaten. De teksten die men schreef zijn dus beinvloed en samengesteld uit verschillende scripture met mythen zoals Sumerische epics als het Enuma Elish en het Gilgamesh epos en andere Babylonische mythen gemixt met history die mond op mond werd overgedragen. In het geval van het Moses verhaal verderop in het OT zijn er veel Egyptische invloeden gebruikt want Moses was een Egyptisch ingewijde en mogelijk zelfs een Egyptische Farao genaamd Akhenaten met zijn broer Aaron(Smenkhare) en half zuster Miriam (Nefertiti) zijn vrouw.

De kreatie mythe was niet van Hebreeuwse afkomst maar is geimporteerd door de Joden van het oude Sumerie en aangepast door de Babyloniers, men kan in deze gerust van plagiaat spreken. De Joden hebben het originele oude verhaal grondig aangepast en hun God (concept) Yahweh het geloof in meerdere Goden en menselijke opofferingen weggelaten. Yahweh scheen een patriarchal stammen God van oorlog te zijn
geweest die bloedoffers en mensen wilde opofferen. Yahweh (YHWH) en Jehovah zijn de door mensen bedachte naam van ''God'' De volkeren geloofden overigens vaak nog in meerdere Goden.

God is een concept van mensen maar ...... God kreerde hemel en aarde. (?) De bijbel staat soms inderdaad vol van rare logica zoals ook de uitspraak ''De bijbel is waar en het woord van God, kijk maar het staat in de bijbel geschreven.'' Dit zijn kring redenaties die vooral opduiken in religieuze discussies maar dan moeten de gelovigen niet TheRelihunter tegenkomen want dan worden ze op hun fouten gewezen.

Er zijn oorspronkelijk drie versies van het Genesis verhaal, een verhaal van de Israeliten en een tweede door de Jews de stammen uit Judah. De twee stories zijn gecombineerd tot een nieuwe derde versie. Feiten waren niet belangrijk als het verhaal maar goed was. Dit is de reden dat we van sommige stories meerdere verhalen kennen.

Het hebreeuwse woord voor God is ''Elohim'' wat meervoud is dus dit word Goden.

word vervolgd

God in de bijbel

Volgens de gelovigen is God het volgende wat men allemaal in de bijbel kan lezen.

Een tovenaar
Een Chirurg
Een Vader
Een koning op een troon
Een wonderbaarlijke genezer
Een slavendrijver
Een desinformatie agent
Een slechte schrijver
Een UFO piloot
Een techneut
Een Goochelaar
Een rascist
Een moordenaar en beul

Natuurlijk is hij dat niet want ''Het'' is alleen een super allesomvattend bewustzijnsvorm zonder (fysieke) vorm, je kunt het niet aanduiden als ''leven'' eigenlijk het IS het ZIJN en is een spirituele hoedanigheid en aanwezig door alles heen wat er zich in de kosmos bevind.