Contact About Disclaimer FAQ Updates Sitemap Inhoud Home
Wetenschap Legendes Archeologie Religie Societies Fraude Conclusies Artikelen Resources Media Forum Blog

Artikelen

Inleiding

Artikelen geschreven door TheReliHunters

Geschiedsvervalsing

De kerk maakt zich in feite zo belachelijk met hun argumenten dat ze zichzelf onmogelijk maken en alles als een kaarten huis in elkaar stort. Het is al in elkaar gestort onder hun voeten alleen ze weten het nog niet, wat ze overeind zien staan is een illusie.
De woorden van Jesus waren af en toe wijze woorden maar is door de kerk in hun belang veranderd en sommige teksten zijn verwijderd.
De kerk verzint de dingen waar je bijstaat. Wil je discusieren met gelovigen pak ze dan op hun eigen belachelijke uitspraken en verkeerd begrepen teksten zo bereiden ze hun eigen ondergang voor.
Het probleem is dat ze zo goed zijn in brainwashing dat generaties op generatie er nog steeds geloof aan hecht. Hadden gelovigen de oorsprong van de bijbel bestudeerd dan zouden ze wel beter weten en inzien dat ze gewoon bedonderd zijn uit een hoek waaruit ze het het minst verwachten.. Ze ontkennen systematisch het bestaan van leven buiten de aarde en geloven niet in buitenaardsen hoewel de bijbel vol staat met verwijzingen van buitenaardse invloeden beginnend in Genesis wat een aangepast ouder Sumerien tekst is.
De bijbel is de grootste geschiedsvervalsing die in historie heeft plaatsgevonden, moedwillige geschiedvervalsing !

Genesis

Genesis betekend kreatie of begin. Het begin van alle ellende zal later blijken. De eerste boeken van Genesis zijn geschreven door Joodse bijbel geleerden en schrijvers tijdens hun ballingschap in Babylon toen alle geleerden, schrijvers en mensen die wat konden mee werden genomen in duizend tallen en mensen die men niet kon gebruiken werden alleen achtergelaten.
De teksten die men schreef zijn dus beinvloed en samengesteld uit verschillende scripture met mythen zoals Sumerische epics als het Enuma Elish en het Gilgamesh epos en andere Babylonische mythen gemixt met history die mond op mond werd overgedragen. In het geval van het Moses verhaal verderop in het OT zijn er veel Egyptische invloeden gebruikt want Moses was een Egyptisch ingewijde en mogelijk zelfs een Egyptische Farao genaamd Akhenaton met zijn broer Aaron en zuster Miriam.

De kreatie mythe was niet van Hebreeuwse afkomst maar is geimporteerd door de Joden van het oude Sumerie en aangepast door de Babyloniers, men kan in deze gerust van plagiaat spreken. De Joden hebben het originele oude verhaal grondig aangepast en hun God (concept) Yahweh het geloof in meerdere Goden en menselijke opofferingen weggelaten. Yahweh scheen een patriarchal stammen God van oorlog te zijn geweest die bloodoffers en mensen wilde opofferen. Yahweh ( YHWH) en Jehovah zijn de door mensen bedachte naam van ''God'' De volkeren geloofden overigens vaak nog in meerdere Goden.

God is een concept van mensen maar ...... God creerde hemel en aarde. (?) De bijbel staat soms inderdaad vol van rare logica zoals ook de uitspraak ''De bijbel is waar en het woord van God, kijk maar het staat in de bijbel geschreven.'' Dit zijn kring redenaties die vooral opduiken in religieuze discussies maar dan moeten de gelovigen niet TheRelihunter tegenkomen want dan worden ze op hun fouten gewezen.

Er zijn oorspronkelijk drie versies van het Genesis verhaal, een verhaal van de Israeliten en een tweede door de Jews de stammen uit Judah. De twee stories zijn gecombineerd tot een nieuwe derde versie. Feiten waren niet belangrijk als het verhaal maar goed was. Dit is de reden dat we van sommige stories meerdere verhalen kennen.

Het hebreeuwse woord voor God is ''Elohim'' wat meervoud is dus dit word Goden.

Het geloof

Het geloof is niets anders dan een groot cabaret voorstelling in welk een zeer geestig sprookje vertelt word, tenminste voor de goede verstaander die tussen de regels doorleest en die weet wat de achtergronden zijn.
Het is humoristisch en tegelijkertijd diep triest ook nog.Het geloof belachelijk maken hoeft eigenlijk niet want ze doen het zelf eigenlijk al.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Bischoppen in vrouwekleren.

Paus met rood / wit kledij wat een verwijzing schijnt te zijn naar de rood met witte stippen paddestoel ( vliegenzwam) een hallucinerende paddelstoel wel te verstaan en een mijter op zijn hoofd wat een vissekop voorsteld.

- Stelen van andermans gebruiken en tradities en dat verwerken in eigen gebruiken en feesten zoals Kerstmis,
Pasen.

-

''Today’s world news headlines look like passages from the Holy Bible. War in the Middle East… terrorism… weapons of mass destruction… globalization… implanted microchips in humans… Big Brother surveillance technology… a cashless society… human cloning… hybrid chimeras… genetically modified food… robotics and artificial intelligence… 3-D holographic images… global warming, … and much more.''

Non of these are in the bible ! You don't even know the real story of Jesus. Religion is lying and cheating to the extreme with their claims. Its fearmongering. Non of those big claims made out of the bible ever took place or will take place ! The bible is a big fraud anyway. Jam packed with stolen scripture (genesis) Gods mass murders, false history, dogmas, translation and interpretation errors ( on purpose) conjecture, things not happened : miracles, resurrection , ascension, second coming. Ascension was a spiritual symbolic rite on the mount of Olives, he never left physical and yes already came back because that had to do with Maria Magdalena to have a child born, a son to follow up the ''sacred'' kingly bloodline. Later on he died as everyone else age 80. (7bc - 73 ad) No son of God not born from Virgin thats only was the fairy tale myth instigated by councel of Nicaea and later rectified. Do first study of origin of Christianity and bible and myths before preaching BS and disinformation please ? Dont let people get brainwashed by people who are brainwashed themselves because that makes no sense does it ?